A weboldal készítés árakról

csomag1Néhány hasznos információ a weboldal árának meghatározására:

…avagy jó ha ezt is tudod, ha weboldalt szeretnél…

Nem törvény, de általánosságban itt is igaz, hogy ami túl olcsó az nem is adja azt a minőséget, ami elvárható.

Sőt a leggyakrabban semmire sem jó, csak mivel az átlagember nem rendelkezik mélyebb ismeretekkel az informatikáról, ezért könnyen becsapható.

Gyakran találkozhatunk ingyen weboldalt kínáló “futószalag” rendszerű hirdetésekkel, jónak tűnő -“csináld magad” weboldal gyárakkal.

Ennél a résznél kb az ugrik be, olyan ez, mint aki műtétre készül, megnéz egy videó filmet a folyamatról, hall ezt is meg azt is, hogy miként kell majd csinálni. Végül a nagy napon kézhez kapja a szükséges eszközöket és tapasztalat híján egy utasító táblával: vágjon bele! Ingyen van! – kicsit morbid tudom, de azt hiszem érthető a lényeg.

Mint általában ismeretes a tudást nem adják ingyen. Mivel itt is folyamatosan újabb és újabb trendek, rendszerek, algoritmusok, stb.jönnek létre, így fontos a folyamatos képzés, tudásanyagok beszerzése, amelyeket szintén nem kapunk meg ingyen.

Itt felhívnám a figyelmet! Az ingyen weboldalakat kínáló szolgáltatók sem teszik ezt csak úgy önszántukból. Valami célja szinte biztos, hogy minden esetben van, amiért ingyenes.

Tudásanyag gyűjtés? Netán felhasználói szokások, piackutatási célok a saját későbbi hasznuk miatt? E-mail címek, személyes adatok megszerzése? Gondoljunk csak bele…Ön hivatásszerűen kinek dolgozna ingyen?

De mi van akkor, ha el szeretnénk hozni a weboldalt? Na azt már szinte biztosan nem adják… Itt megint csak érdemes elgondolkodni, hogy az ingyenes oldal, tényleg jó választás-e és mit is veszíthetünk még?

Egy másik szempont: azt ígérik, hogy jó pozícióban lesz a keresőkben.  Képzeljük csak el, hogy egy ugyanazon szolgáltatást, terméket kínáló céggel kell osztoznia a pozíción!

Mi alapján lesz Ön vagy a konkurense ezen rendszerekben előrébb? Nem beszélve a gyakori reklámtartalmakról sem, ami szintén az ingyenes rendszerek velejárója. A reklámmentességért viszont már fizetni kell.

Milyen érzés lehet az, amikor az Ön weblapján egy másik ugyan olyan terméket, szolgáltatást kínáló cég reklámja villog, netán még kedvezőbb feltételekkel juthat hozzá a termékhez, vagy szolgáltatáshoz, stb. a látogató/vásárló. Máris átkattint és el is felejti hol járt. Biztosan megéri a díjmentesség (olcsóság) miatt kockáztatni?

Szerintem egyszerű a képlet: érdemes alaposan megvizsgálni mindent, ami  ingyen van! Ingyen hitel, ingyen weboldal, ez mind képes magában hordozni megannyi későbbi problémát.

Az a weboldalkészítő, aki profi weboldalt kínál 20-25 ezer forintos áron, igen csak elgondolkodtató, hogy milyen módon (sablonokkal, oldal másolatokkal-klónokkal) éri el mindezt. Ha viszont úgy gondoljuk, hogy elegendő a sablonos megoldás (amikor úgynevezett klónokat gyártanak, némi színvilágbeli variációval), ismét érdemes elgondolkozni, hogy tényleg megéri kifizetni azt a 20-25 ezer forintot?

A harmadik hasonló csoport a generátor oldalak. Amikor előre elkészített sablon elemekkel lehet 5-10 perc alatt bárhol (ahol internetkapcsolat van) weboldalt készíteni. Évenként megújuló 20-30.000 Ft-os árakkal. Igaz itt már több lehetőség van a saját kreativitásunk megvillantására, de a design elemek akkor is kötöttek és igen csak sok kompromisszumot kell hoznunk emiatt.  Ha valami pluszt szeretnénk, amit a rendszer még nem ismer, szintén további fejlesztési költségei vannak és az így elkészült oldalhoz is csak a használati jog tartozik, saját tulajdonba nem kerülhet.

Ráadásul szinte személytelen az egész rendszer.  Ki lesz aki segít, ha elakadunk, vagy valami egyedi ötletet szeretnénk beletenni. Általában az ilyen típusú rendszerek már azonnal korlátokat állítanak.  És itt is a weboldal elhozatala is lehetetlen kérés. Ráadásul az értékesítő már nem lesz olyan készséges, mint amikor rávett bennünket ezen típusú oldal megvételére. Vagy 1 év múlva már lehet nem is érjük el, mert már nem ezt csinálja.

Ha valóban biztosra szeretnénk menni és hosszabb távon is jó döntést hozni, akkor egy lojális fejlesztő lehet a megoldás. Aki folyamatosan elérhető, minden esetben megbízható, hozzáértő naprakész hiteles információt, tanácsadást is képes nyújtani

Ebben tudunk Önnek segíteni és időszerű, hiteles, az Ön igényeihez igazított támogatást megoldásokat biztosítani.

CSOMAGAJÁNLATAINK HAMAROSAN ITT IS LÁTHATÓAK LESZNEK!

Kérje ajánlatunkat, ötleteljünk együtt és valósítsuk meg elképzeléseit közösen!