Mobil barát weboldallal előnyben

Mi az a Mobil weboldal? Kinek való és mire jó?

mobilbaratA mobil weboldal kifejezetten az okostelefonon internetezők számára készült oldal.

Segítségével úgy válik mobilbaráttá az oldalad, hogy az eredeti honlapod nem kell hozzá átalakítani.

A mobil weboldal optimalizálva van a kis kijelzőkön való megjelenésre. Csak az jelenik meg, ami szükséges.

A könnyen áttekinthető menüszerkezete egyszerű és gyors navigációt biztosít a felhasználóknak.

Szövege nagyítás nélkül is tökéletesen olvasható.

Felülete könnyedén le- és felcsúsztatható.

Tartalma a gyors és azonnali információszerzéshez igazodik.

Kompatibilis az okostelefonokon futó valamennyi operációs rendszerrel (Android, iOS, Symbian, Windows). Miért fontos a mobil weboldal készítés?

A mobileszközök kijelzői lényegesen kisebbek, mint az asztali PC‑k vagy laptopok képernyői. Ráadásul érintőképernyősek, ezért az ilyen eszközökön másképp interneteznek a felhasználók.

A mobilon való internetezés rendszerint rövidebb ideig tart. Vagyis a könnyen áttekinthető felületre, egyszerű keresési funkciókra, megfelelő navigációra és a gyors betöltési sebességre kell törekedni.

A Google-keresések 30%-át már okostelefonokról indítják a hazai felhasználók. Az okostelefonon internetezők 95%-a azonnal visszafordul az olyan weboldalakról, amelyek nincsenek optimalizálva az okostelefonok kis kijelzőjéhez.

Az okostelefonokról indított kereséseknél a Google az optimalizált weboldalakat részesíti előnyben. A találati listákban és a Google AdWords-ben is, ezért egy mobilra optimalizált weboldal ma komoly versenyelőnyt jelent az interneten. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

A Központi Statisztikai Hivatal 2014. IV. negyedévi nyilvántartása szerint hazánkban az internet-előfizetések száma megközelítette a 7,3 milliót, ennek már 65%-a mobilinternet-előfizetés volt (4,7 millió). Elgondolkodtatóan magas szám, igaz?

A Google már ma is Mobilbarát címkével jelöli meg a mobil találati listában azokat a weboldalakat, amelyek optimalizáltak az okostelefonok kis kijelzőjére.

A mobil weboldal lehetőséget teremt a QR-kód marketing alkalmazására is, ami a marketing egy új eszköze. Használatával minimális befektetéssel növelheti marketingje hatékonyságát.