cmsA tartalomkezelő rendszerek

Tartalommenedzsment rendszernek is hívják  (CMS – Content Management System) amelynek célja, hogy a honlapokat érintő frissítések a napi adminisztrációs munkák szintjén szakirányú képzettség nélkül elvégezhetők legyenek. Az azonos típusú tartalmak előre kialakított egyszerű kezelőfelületeken vihetők fel a CMS rendszerbe, ahol azok publikációját már a rendszer végzi el. Az általunk készített weboldalak CMS rendszerének használatához nincs szükség másra, mint egy böngésző programra és egy jelszóra.

A tartalomkezelő (CMS) -rendszer működése

A rendszer felhasználói (adatgazdák) a változtatni vagy bővíteni kívánt tartalmi egység adminisztrációs felületén keresztül feltöltik az adatbázisba a frissítendő tartalmi elemeket. A rendszer a feltöltött tartalmakat – szükség esetén jóváhagyatás után – az előre meghatározott arculati sablonba beépítve megjeleníti a honlapon. Amennyiben új oldal került feltöltésre, úgy az oldal linkje automatikusan megjelenik az oldaltérképen és a menükben is.

Amennyiben a honlapon szerepelnek árlisták, vagy kereshető termékkatalógusok, úgy azok frissítése is hasonlóan történik. A frissítések ilyen esetekben megoldhatók szabványos formátumú (pl.: Excel .csv, .dbf stb.) adat-fájlok feltöltésével is, amelyek használatával elérhető, hogy a honlapon található termékkatalógusok szinkronba kerüljenek az irodai készletnyilvántartásokkal.

Webáruházak esetén további lehetőséget kínál a CMS rendszerünk a termékek feltöltéséhez, megrendelések kezeléséhez, készletkezeléshez, egyéb akár vállalatirányítási rendszerekkel történő összekötésekhez, stb. is.

Minden esetben az elvárásoknak megfelelően szükséges megbeszélni a tartalomkezelő rendszer tudását és működését. Pl: jogosultság kezelés, elrendezés, fontos információk kijelzése belépéskor, stb.