seo_weboldal

Mi a keresőoptimalizálás?

A keresőoptimalizálás legfőbb célja, hogy az elkészült, vagy már régebb óta működő weboldal rendeltetésének megfelelően a fontosabb kulcsszavakra minél előbb jelenjen meg a Google találati listán.

Ez a weboldalkészítés azon további hatékony része, amely segítségével elérhető és a honlapra irányíthatók az ügyfelek, vásárlók.

 

Milyen kereső(k)re optimalizáljuk az oldalt?

Ez a kérdés szinte minden fejlesztés során elhangzik: “Robi, szerinted melyik keresőkre optimalizáljam honlapom, érdemes-e több kereső oldalra optimalizálni?” Pl: Yahoo, Yandex, Bing, Google, stb. ?

A megfelelő és várva várt válasz valószínű az lenne: a legtöbb releváns látogató megszerzéséért minden keresőre célszerű lenne optimalizálni oldalunkat. De vajon érdemes-e, és kifizetődő-e minden keresőre optimalizálni? Ami lényeges és fontos szempont: egy fejlesztés során nem tudunk minden keresőmotornak tökéletesen megfelelni, mivel ezeket más és más cég gyártja és fejleszti. Nincs két kereső, ami azonos algoritmus alapján állítaná fel az organikus találati lista  (ingyenes) sorrendjét. Én azt szoktam javasolni akikkel együtt dolgozom, hogy a „most” legnagyobb és a legtöbb ember által használt keresőre érdemes optimailzálni az oldalt, amely jelenleg a Google. Ugyanis jelenleg ebből a keresőből várhatjuk adott kulcsszavainkra a legtöbb látogatót, és a gyakorlat azt is megmutatta, ha a Google keresőben jó helyezést érünk el a keresőoptimalizálással, akkor rendszerint más internetes keresőkben is előkelő pozíciót foglalhatunk el jó esetben külön erőfeszítés nélkül.

Miért fontos, hogy a weboldalam elöl jelenjen meg a Google találati listán?

Az az oldal, amelyik nem található meg a Google keresőben olyan, mintha nem is létezne! Akik legelöl találhatóak meg a keresési listában, szinte behozhatatlan előnyt szerezhetnek konkurenseikkel szemben. A Google jelenleg a világon indított összes keresés 85%-át szolgálja ki. A Goolge keresőt használók naponta több milliárd keresést végeznek, és találnak rá az őket érdeklő tartalmakra, szolgáltatásokra, termékekre. A Google szállítja a legtöbb információt a világon. Ezért fontos olyan weboldalt építeni, amely Google barát. Ezért ez az online világban nélkülözhetetlen.

Miért kell a Google keresőre optimalizálni a weboldalt?

browsersOlyan ez mint ha egy színes interaktív szórólapot (ez maga a weboldalunk) szeretnénk eljuttatni azokhoz az emberekhez, akik érdeklődhetnek a szolgáltatásaink iránt. De pontosan nem tudjuk kik azok, hol élnek és pontosan mire is van szükségük.

A kereső optimalizálás segítségével könnyebben érheti el vevőit, vagy szólíthatja meg azt a célközönséget, akihez szeretné eljuttatni a weboldal üzenetét, szolgáltatásait, termékeit, vagy információit.

A Google-ben való megtalálhatóság nélkül szinte ne is reménykedjen, hogy valaha is megtalálják weboldalát! Vásárlás előtt is ma már szinte minden számítógépet ismerő és használó ember tájékozódik az interneten az egyes szolgáltatásokról,  árakról.

Pontosabban 1-20 pozícióig néznek körül általánosságban a Google találati listában.

Ha az Ön által üzemeltetett weboldal, webshop, blog, stb. nem található meg ebben a lista tartományban az olyan, mint ha bujkálna a vevők elől. Így a versenytársak gyakorlatilag könnyedén beelőzhetik Önt, ezzel mondani sem kell, hogy jobban is profitálhat!SEO Jigsaw Puzzle Icons

Fontos, hogy weboldalt csak is olyan fejlesztővel készíttessen, aki mindezek ismeretében van és ismeri a keresőoptimalizált weboldalak iránt támasztott Google követelményeket, elvárásokat.

Ez bizony a weboldal készítésnek szintén nagyon komoly szakterülete. Így aki mindezt figyelmen kívül hagyja, szinte borítékolható a teljes kudarc és csalódottság, valamint ablakon kidobott pénz lesz a weboldalkészítés ezen része.

Garantálható-e a jó helyezés?

Ez mindenki által vágyott, ugyanakkor legnehezebb kérdés is egyben. Sokan azt gondolják, hogy a jó pozíció megvásárolható, vagy akár még több pénzzel kisajátítható.

A Google éppen ennek elkerülésére építette fel azokat az irányelveket, amely tudásalapú optimalizálási eszközöket biztosít és így igazságos és megfelelő versenyheztet biztosít a versenytársak részére is.

A másik hasonló kérdéskör a garancia kérdése. Ezt viszont mindenkinek meg kell érteni: Nem! Senki nem tud helyezést, pozíciót garantálni a keresőoptimalizálásban!  

Ennek oka, hogy senki nem ismerheti a keresők rangsorolási algoritmusát, szinte a világ egyik legféltettebb üzleti titka-ként kezelik. Ez olyan mint, ha ismerhetnénk az összes olyan sakk lépést, ami biztosan mattot ad. Mit “érne” akkor a sakk játék?

Ezért, mivel az algoritmus ismeretének hiánya mindenki számára adott, így ha egy keresőoptimalizálást végző cég garanciát vállal a keresőoptimalizálásra, azonnal meneküljünk onnan, mert akár csalás áldozatává is válhatunk jobb esetben, a rosszabb eset pedig az, ha a SEO (keresőoptimalizáló) cég tiltott technikákat alkalmaz, akkor még kemény büntetést is kaphat a honlapunk.

Ami akár maradandó érvényű is lehet! Ez viszont szerintem senkinek nem ér meg ennyit.

A keresőoptimalizálás tehát az egyik olyan tevékenység ahol garancia nem vállalható az elvégzett munkára.

Aki drágának vagy túl költségesnek és ezáltal kevésbé kifizetődőnek találja a keresőoptimalizálási munkálatok munkadíját, azoknak a legjobb megoldás, ha utána járnak mit és hogyan kell szabályosan elkészíteni, egyben a szempontrendszereket megismerni a keresőoptimalizálás szempontjából, így ezt a munkát saját maguk is elvégezhetik. 

 

Néhány aktuális referencia a keresőoptimalizálásban elért eredményeinkről:

Weboldal Elsődleges pozicionálás Szolgáltatáshoz kapcsolt  kulcszó Google keresőben elért pozíció Mérés dátuma
 gesztenyevilag.hu Budapest és a Dunántúl gesztenyesütő bérlés  1. pozíció 2015.10.10
Budapest és a Dunántúl gesztenyesütő party service  2. pozíció 2015.10.10
Budapest és a Dunántúl gesztenyesütő 10.pozíció 2015.10.10
 gocsejflaszter.hu Zalaegerszeg és max 100km vonzáskörzete térkő Zalaegerszeg 1. pozíció 2015.10.10
Zalaegerszeg és max 100km vonzáskörzete térburkolás Zalaegerszeg 1. pozíció 2015.10.10
Zalaegerszeg és max 100km vonzáskörzete lábazatburkolás Zalaegerszeg 2. pozíció 2015.10.10
Zalaegerszeg és max 100km vonzáskörzete kert tervezés Zalaegerszeg (nem fő profil) 8. pozíció 2015.10.10
Zalaegerszeg és max 100km vonzáskörzete  térkő akció Zalaegerszeg 2. pozíció 2015.10.10

paleolitcentrum.hu

 fogyokuracentrum.hu

célirányos lokalizáció (kulcsszó+településnév) manuálterápia Pécs 1. pozíció 2015.10.12
célirányos lokalizáció (kulcsszó+településnév) fogyókúra Pécs 1. pozíció 2015.10.12
célirányos lokalizáció (kulcsszó+településnév) állapotfelmérés Pécs 1.,2. pozíció 2015.10.12
célirányos lokalizáció (kulcsszó+településnév) biorezonancia Pécs 1. pozíció 2015.10.12
célirányos lokalizáció (kulcsszó+településnév) allergia kezelés Pécs 1., 2. pozíció 2015.10.12
célirányos lokalizáció (kulcsszó+településnév) dohányzásról leszoktatás Pécs 1., 2. pozíció 2015.10.12
 romaipince-heviz.hu  célirányos lokalizáció (kulcsszó+településnév) étterem Hévíz  2. pozíció 2015.10.12
 célirányos lokalizáció (kulcsszó+településnév) borozó Hévíz  3. pozíció 2015.10.12
 laviapension.hu   célirányos lokalizáció (kulcsszó+településnév) szállás Gyenesdiás  10.pozíció  2015.10.12
 célirányos lokalizáció (kulcsszó+településnév) panzió Gyenesdiás 1. pozíció  2015.10.12
  ausztriaiingatlanok.hu Országos ingatlan Ausztria   3. pozíció  2015.10.12
Országos albérlet Ausztria   4. pozíció  2015.10.12
 profilfa.hu Országos lambéria  1. pozíció  2015.10.12
Országos hajópadló 6. pozíció 2015.10.12
Országos gyalult deszka 10. pozíció 2015.10.12
Országos szegélyléc 11. pozíció 2015.10.12